Recomandare serial : Boardwalk Empire


Boardwalk Empire (2009)

Gen : Crime | Drama

Detalii : IMDb.com

Descriere : Bun venit în America anilor ’20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare, chiar şi Campionatul Mondial de Fotbal American. Era o vreme a schimbărilor: femeile au căpătat drept de vot, radioul a început să transmită, iar tinerii conduceau lumea. Pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City, o staţiune spectaculoasă cunoscută drept “Locul de joacă al Lumii”, un loc în care regulile nu se aplicau. Celebra sa esplanadă era mărginită de hoteluri imense, cluburi de noapte şi localuri destinate unor distracţii ce rivalizau cu cele de pe Broadway. Cu doar câţiva dolari, un om putea evada şi trăi ca un rege – legal sau ilegal.

Stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului era trezorierul oraşului, Enoch “Nucky” Thompson (Steve Buscemi), deopotrivă politician corupt şi gangster (şi deopotrivă confortabil în ambele roluri). Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul constituia un important punct de activitate pentru traficanţii de rom iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta. Împreună cu fratele său Elias (Shea Whigham), şeriful oraşului, o echipă de mafioţi şi alţi răufăcători locali, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind omul la care mergeai dacă aveai nevoie de alcool. Era un gangster liberal şi făcea afaceri cu toată lumea, de la Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) şi “Big Jim” Colosimo (Frank Crudele), la “Lucky” Luciano (Vincent Piazza) şi Al Capone (Stephen Graham).

La începutul serialului Imperiul din Atlantic City/Boardwalk  Empire, Jimmy Darmody (Michael Pitt), fostul protejat şi şofer al lui Nucky, revine acasă din război, dornic să-şi facă un nume şi să-şi reia locul ce i se cuvine în organizaţia lui Nucky. Dar când Jimmy simte că lucrurile nu se mişcă suficient de repede, ia situaţia în propriile mâini şi întră într-o alianţă mortală cu asociaţii lui Nucky, fapt ce-i pune pe agenţii federali conduşi de Nelson Van Alden (Michael Shannon), pe urmele mentorului său. De parcă situaţia nu era destul de complicată, Nucky începe o relaţie cu Margaret Schroeder (Kelly Macdonald), o femeie abuzată de soţ, pe care încearcă s-o ajute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: